PCOAZ scholen intensiveren samenwerking ouders
Goed partnerschap met ouders wordt door al onze PCOAZ scholen verder vormgegeven. Ouderbetrokkenheid bij het leren van hun kind en bij de school is belangrijk. Samen verhoog je de kwaliteit van het onderwijs, waardoor kinderen beter leren, met meer plezier naar school gaan en in staat zijn het maximale uit hun talent te halen.
Vanuit de protestants christelijke levensovertuiging en bijbehorende normen en waarden, bereiden PCOAZ scholen kinderen voor op een sociaal, zelfstandig en kansrijk functioneren in de maatschappij van de toekomst. PCOAZ biedt onderwijs op een kwaliteitsniveau dat uitstijgt boven het landelijk gemiddelde. Kinderen op hun eigen niveau excellent onderwijs geven is topprioriteit. In nauwe samenwerking met ouders ontdekken en ontwikkelen zij de individuele talenten van kinderen en leren hen daarin uit te blinken.
Elke school werkt natuurlijk zelfstandig en afgestemd op de eigen doelgroep en omgeving. Maar een goede samenwerking tussen ouders en school is tijdens de gehele schoolloopbaan belangrijk, op het gebied van onderwijs en opvoeding. Een werkgroep van ouders, leerkrachten en directeuren heeft hiervoor een plan en praktische uitwerking opgesteld waar de scholen nu verder invulling aan zullen gaan geven.
Communicatie moet tweerichtingsverkeer zijn en ouders mogen meedenken en meedoen. Alle vormen van partnerschap worden gewaardeerd: samen staan voor het welzijn en het leren van het kind, samen staan voor het schoolbeleid via de medezeggenschapsraad, samen staan voor de activiteiten en werkzaamheden van de school via de ouderraad. En daarnaast samen staan voor de plek van het kind in de maatschappij en in de buurt.
Persoonlijk contact tussen leerkracht en ouders is hierin het belangrijkst en vanzelfsprekend wordt ook het kind zelf betrokken bij de samenwerking. Daarnaast worden voor een effectieve communicatie ook andere middelen ingezet.
Het beste resultaat zal bereikt worden door een open houding en respect voor elkaars verantwoordelijkheden en keuzes.
Onze leerkrachten zijn er klaar voor, u ook?